Снимка: UNITED 24 Media, x

Първата дама на Украйна Олена Зеленска се появи на корицата на новия брой на украинското издание на списание ELLE. Освен Зеленска, на снимката са на седем съпруги и двама съпрузи на лидерите на страните партньори на Украйна, почетни гости на Четвъртата среща на върха на първите дами и джентълмени.

Фотосесията е осъществена в катедралата "Света София" в Киев, точно преди срещата на върха. На корицата Зеленска се присъедини към Росана Брисеньо, съпругата на министър-председателя на Белиз; Бо Тенгберг, съпругът на министър-председателя на Дания; Първата дама на Естония Сирие Карис; Сузане Инес-Стуб, съпругата на президента на Финландия; Първата дама на Гватемала Лукресия Пейнадо; Първата дама на Литва Диана Науседиене; Тамара Вучич, съпругата на президента на Сърбия; и Алеш Мусар, първият джентълмен на Словения.

Това бележи първия път в историята, не само за ELLE Украйна, но и в световен мащаб, че първите дами и джентълмени от различни страни се появяват заедно на корицата на списание, съобщава The New Voice of Ukraine.

Гостите дадоха ексклузивни интервюта, в които обсъдиха значението на инициативи като глобалната платформа на Срещата на върха на първите дами и джентълмени, как съвместните усилия могат да се справят с глобалните предизвикателства и споделиха личните си мисии.

"Въпреки че войната продължава и остава най-голямата болка за украинците, Украйна не е съсредоточена само върху себе си, а търси нови решения за справяне с глобалните заплахи. Ето защо за това издание нашите гости дадоха ексклузивни интервюта, в които разказаха за значението на подобни инициативи като глобалната платформа на Срещата на върха на първите дами и джентълмени, и за това как с общи усилия могат да се преодолеят предизвикателствата пред благосъстоянието на целия свят, както и за своите лични мисии", каза Зеленска, цитира БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase